Etik og moral i politik

Etik og moral i politik af Povl Kylling Petersen

Jeg er i JydskeVestkysten blevet refereret for at have udtalt kritik af Per Horup, som er en af kommunens store investorer. Baggrunden for min kritik er, at Per Horup nægter at betale for opførelsen af en støjmur langs ejendommene på Skovparken – en støjmur, som i mere end 10 år har været et krav fra Aabenraa Kommune og som helt fra starten var et vilkår for, at der blev givet byggetilladelse til ejendommene på Skovparken.

Men Per Horup har med alle mulige midler kæmpet for at slippe for opførelse af støjmuren. En støjmur, som er et naturligt krav, når der etableres et nyt boligområde op af et eksisterende erhvervsområde. Da Aabenraa Kommune begyndte at true beboerne i Skovparken med idømmelse af dagbøder, hvis muren ikke blev opført, valgte beboerne forståeligt nok at iværksætte opførelse af støjmuren, og efterfølgende lægge sag an mod Per Horup for at få refunderet deres udgifter.

Retten i Sønderborg afsagde den 5.10.2020 dom på, at udgifterne til støjmuren skulle afholdes af Per Horup – eller mere præcist af hans selskab Horup Skovparken A/S. Dette selskab råder dog ikke over de fornødne værdier til at kunne afholde udgiften. Og det er meget sandsynligt, at beboerne i Skovparken ender med sorteper, og ikke får deres udgifter refunderet fra den part, som for  over 10 år siden burde have afholdt den fulde udgift til støjmuren, nemlig Per Horups selskab Horup Skovparken A/S.

Jeg har det så bare sådan, at når driftige erhvervsfolk på den måde løber fra deres etiske og moralske ansvar i forhold til kommunens borgere, ja så må det altså godt få nogle konsekvenser for kommunens lyst til fremover at samarbejde med disse erhvervsfolk.

 

Povl Kylling Petersen

byrådsmedlem

Kommentar

  • Det var rigtigt det du gjorde. Husk også at ingen (borgmesteren) kræver noget af Per Horup, når han stiller gratis lokale til rådighed ved kommunevalget. Nå ja det var kun for borgmesteren og hans parti. Arne Lunding

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune