Andrea Terp: Aktuelt fra Regionsrådet

Fredag den 3. april døde partikammerat og regionrådsmedlem Pia Tørving. Helt pludseligt og uventet kun 65 år.

Jeg har kendt Pia siden 2009, hvor hun første gang blev valgt til Regionsrådet. I vores gruppe bidrog Pia med stor viden om bl.a. arbejdsmarkedsområdet. Hun brændte særligt for lighed i sundhed og det psykiatriske område.

Vi savner Pia. Æret være hendes minde.

Pia’s død betyder, at 1. suppleant Jette Jensen fra Esbjerg er indtrådt i Regionsrådet. Jeg kender Jette, idet Jette tidligere har siddet i Regionsrådet.

Jette har overvejende samme interesseområder, som Pia. Jette har derfor valgt at overtage næsten alle de poster, som Pia besad.

Velkommen til Jette. Jeg glæder mig til samarbejdet med hende.

De politiske møder er så småt ved at komme i sving igen. Den 27. april havde vi første regionrådsmøde efter corona-udbruddet. Jeg har virkelig savnet at komme i gang. Selv om møderne i øjeblikket foregår virtuelt enten i Regionshuset eller hjemmefra, så fungerer de politiske og demokratiske fora igen.

Corona-pandemien har været på dagsordene ved alle møder. Vi kan nu glæde os over, at der nu kun er meget få smittede i Danmark. I region Syddanmark var der den 29. april kun 14 indlagte med COVID-19 i Syddanmark. Og kun 1 på Sygehus Sønderjylland. Det er bare så glædeligt.

Sygehusene er nu i gang med at tage fat på det store efterslæb i forhold til andre behandlinger. Det vil tage tid at indhente. Men en forsigtig forventning er, at sygehusene i Region Syddanmark ved årets udgang har indhentet de udskudte/aflyste behandlinger.

Sygehusene er blevet bedt om, at de sideløbende fortsat har beredskab til COVID-19 således, at det er muligt igen at opjustere sengepladser.

Jeg ønsker alle et rigtig godt forår…….trods de mange indskrænkninger.

 

Andrea Terp
Regionrådsmedlem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune