Andrea Terp: Et budgetforlig med “knast”

Et budgetforlig med ”knast”

Fødsler i Region Syddanmark kan i fremtiden måske ske i en privat fødeklinik. Det er bestemt ikke en udvikling, jeg kan stå inde for.

Det borgerlige flertal i Regionsrådet ønsker at indgå aftale med en privat fødeklinik i Trekantområdet med placering i Kolding.

Det har bl.a.  Socialdemokraterne modsat sig, idet vi ikke ønsker en privatisering af fødsler. Og argumenterne mod private fødeklinikker er mange.

En private fødeklinik er kun et tilbud, hvis moderen er rask og der forventes en helt ukompliceret fødsel. Hvis der under fødslen er behov for smertelindring eller der opstår komplikationer, overføres den fødende til en fødeafdeling.

En overførsel vil altid være forbundet med alvorlige udfordringer for barnet, den fødende og hendes familie, uanset hvorfor det sker. Alene af sikkerhedsmæssige årsager skal fødsler derfor altid ske på fødesteder, hvor der er børneafdeling og tilstedeværelse af fødsels- og børnelæger.

Vi ser ind i en tid, hvor der vil komme til at være mangel på jordemødre. Samtidig forventes der et stigende antal fødsler.

En privat fødeklinik vil i værste fald dræne sygehusenes fødeafdelinger for jordemødre. En helt uacceptabel retning, hvor en privat fødeklinik kan overtage de helt ukomplicerede fødsler og de forventede mere risikofyldte fødsler skal foregå på sygehusenes fødesteder.

En privat fødeklinik vil samtidig medføre væsentlige større udgifter samlet set på fødeområdet i regionen. Det vil alt andet betyde, at der vil skulle ske besparelser på den øvrige sygehusdrift.


Andrea Terp
Bjergholt 3, Aabenraa
Regionrådsmedlem og kandidat for Socialdemokraterne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune