Så er 2020 næsten slut og vi er på vej til år 2021

Så er 2020 næsten slut og vi er på vej til år 2021 af Andrea Terp, Regionrådsmedlem

Alle har oplevet det nu næsten forgangne år som anderledes. Og for mange sikkert også begrænsende.

Vi har sprittet, holdt afstand og siden oktober gået med mundbind i butikker m.v. Vi har aflyst rejser, sammenkomster, passet på hinanden og forsøgt at samles færre mennesker. Selv hverdagen har været anderledes og mange har helt sikkert været bekymret for at blive smittet.


Det har været almindeligt f.eks. at afholde møder virtuelt. Jeg synes det har været træls og er bestemt ikke det samme som at mødes fysisk.
Hvor jeg glæder mig til, at vi alle kan ses igen uden at tage alle de begrænsende forholdsregler.

Mit forsigtige bud er, at vi skal nærme os tidlig sommer før, vi igen kan komme til at leve som inden coronaen.

Regionerne i Danmark og regeringen har netop aftalt, at udskyde patientrettighederne til hurtig udredning og behandling til 1. marts 2021. Rettighederne skulle ellers været trådt i kraft i fuldt omfang igen 1. januar 2021.

Det sender et signal om, at vi fortsat skal forvente stort pres på sundhedsvæsenet. Og særligt medarbejderne på sygehusene, som i forvejen har gjort en kæmpeindsats for at indhente udskydelser af behandlinger opstået under forårets første corona-bølge.

Nu kommer der en vaccine, som i første omgang skal gavne de allermest sårbare mennesker, sundhedspersonalet på sygehusene og på plejehjem m.fl. Senere på året skal alle andre, som ønsker det, lægge arm til vaccination.
Det har indtil nu været gjort et kæmpe arbejde med, at etablere testcentre. Og i det hele taget at kunne følge med efterspørgslen på tests. Nu venter endnu en stor opgave i forhold til at etablere vaccinationsfaciliteter, herunder at planlægge og indkalde til vaccination.

Det nye år, som vi træder ind i 1. januar 2021 vil helt sikkert fortsat byde på begrænsninger i flere måneder. Men der er udsigt til, at vi senere på året igen kan mødes, give et håndtryk eller et kram.

Jeg ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.
Og pas godt på dig selv indtil vi ses.

Andrea Terp
Regionrådsmedlem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune