Christian Panbo: Anlægsloft er givet frit – hvad kan vi bruge det til?

Regeringen har grundet covid-19 sat kommunernes anlægsloft frit. Det gør regeringen for at støtte danske virksomheder og deres arbejdspladser. Det betyder, at Aabenraa kommune kan fremrykke projekter, der først skulle udføres i de kommende år, så de kan udføres her og nu for at der afskediges så få som muligt.

Jeg kan bl.a. foreslå at energirenovere nogle af kommunens bygninger og dermed reducere kommunens energiforbrug. Energirenovering er et af de tiltag, der kan give positive bundlinjer på både klimaet, miljøet, vores sundhed, vores økonomi og med bæredygtige materialer. Dette involverer alle former for håndværkere og projekterende samt de materiale-producerende fabrikker.Hermed bidrager vi også med at nå landets mål på 70% reduktion af CO2 udledning.

Et andet forslag er at projektere og anlægge flere cykelstier. Dermed kan vi forbedre borgernes sundhedsmæssige tilstand, tilskynde borgerne til at bruge cyklen som dagligt transportmiddel til arbejde og skole/fritidsaktivitet. Forældrene får en tryghed, når børnene færdes på cykelstier samt alle får mulighed for sikkert at komme længere omkring.

Cykling er en sund, grøn og bæredygtig turistaktivitet, der kan blive en god indtægt for Aabenraa kommune. Sammen med skinnecyklerne kan vi måske blive cykelby nr 1 i landet.

Jeg vil gerne slutte med JV’s slogan: Bekæmp corona krisen – brug dine penge lokalt, hvilket vi gør med ovennævnte.

Christian Panbo

Byrådsmedlem for socialdemokratiet Aabenraa Kommune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune