Nyheder fra EU

Det har været nogle ekstraordinære uger i Europa-Parlamentet. Ligesom resten af Europa og verden har vi coronapandemien tæt inde på livet. Og ligesom i Danmark, hvor mange arbejdspladser fungerer i en form for nødberedskab, gør vi alt, hvad vi kan for at begrænse smitten bedst muligt og stadig udføre vores arbejde.

På vores kontor i Bruxelles lytter vi selvfølgelig til de belgiske myndigheder, men vi følger også anbefalingerne hjemme fra Danmark. Derfor arbejder vores folk hjemme i de kommende uger, og jeg er selv gået i frivillig isolation med aflyste møder i nærmeste fremtid.

Det er vigtigt, at vi ikke går i panik, men at vi som samfund reagerer ansvarligt, som Mette Frederiksen meget rigtigt opfordrede til forleden dag. Situationen kræver dog en noget andet form for handling, end den vi er vant til, og vi er alle nødt til at holde afstand fra hinanden, så smitten får sværest muligt ved at sprede sig. Sælgere må aflyse salgsbesøg i butikkerne, buschauffører må køre med halvtomme busser og sundheds- og plejepersonale må holde sig fra for meget kontakt med venner og familie, så de kan tage sig af de syge og gamle. Alle løfter en del af en vigtig opgave for at holde samfundet kørende i disse dage og uger.

På lavt blus

I Parlamentet er lovgivningsarbejdet sat på lavt blus, men nogle ting, fx nødberedskab til håndtering af pandemien, skal vi stadig stemme igennem, så Europa-Kommissionen kan reagere og hjælpe borgere og virksomheder.

Jeg håber, at situationen snart bliver bedre, og at vi kan vende raske og rørige tilbage til vores hverdag. I mellemtiden forbereder jeg mig på tiden efter pandemien. Jeg læser mig blandt andet ned i Europa-Kommissionens nye strategier for industri, cirkulær økonomi og det digitale.

Det er hovedområder, som jeg kommer til at bruge næsten al min tid på, når Parlamentet åbner helt igen. Her vil jeg blandt andet arbejde for at sikre, at små og mellemstore virksomheder i Danmark kan konkurrere på lige vilkår med fx tyske og franske storspillere i vækstkapløbet om nye digitale landvindinger. EU har en del at indhente i forhold til Kina og USA, der for eksempel har investeret massivt i udviklingen af kunstig intelligens.

Grønt fokus

Med den cirkulære økonomi skal vi sikre, at vores produktion går fra at være envejsproduktionskæder, som slutter med store mængder affald på lossepladsen, og til i stedet at være cirkulær. I den cirkulære økonomi genanvender vi materialer i videst muligt omfang, og affald fra én virksomheds produktion kan genanvendes som ressourcer hos en anden. Selv om samfundet er sat på pause af coronavirus, må det arbejder ikke gå i stå. Vi skal være klar til at skubbe udviklingen videre så snart vi er igennem den værste krise!

Hvis du har spørgsmål eller input til mit arbejde, kan du kontakte mig her:

christel.schaldemose@ep.europa.eu

tlf. +32 228 45491 / +4540768626

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune