Dorte Soll

Følg mig på Facebook

For at starte der hvor de fleste starter kan jeg fortælle at jeg er 50 år ung, er gift med min mand Allan og sammen har vi 3 børn. Vi er beriget med 2 dejlige svigerbørn og et barnebarn.

Hvis i spurgte min familie ville de syntes jeg arbejde for meget, men jeg har verdens bedste arbejde og derfor tæller jeg aldrig timer. Jeg er leder på 2 af Aabenraa kommunes plejehjem i den sydlige del. Jeg har 72 fantastiske ældre og deres familie som jeg sammen med personalet, skal være noget for hver eneste dag.
Så kommer vi lige til mit personale. De er superhelte i mine øjne og derfor er en af mine politiske mærkesager også, hvordan vi fastholder og forbedre et godt arbejdsmiljø for alle ansatte i Aabenraa kommune.  De ved om nogen alt det, vi andre tror at vide noget om. De sidder ofte med forslag om de bedste løsninger og jeg vil arbejde på at de vil blive hørt og få mulighed for at være med til at udvikle deres arbejdsplads. Så vi kan fastholde og rekruttere nye medarbejdere, fordi Aabenraa kommune i fremtiden skal være en god kommune at arbejde i.

Når man vælger at arbejde med en gruppe af de svageste i vores samfund, så betyder det naturligvis også at jeg brænder for en god, nærværende og fagligkompetent ældrepleje. Vi skal udnytte den viden vores personale har og give dem mulighed for at kompetence udvikle sig. Når man brænder for de svage ældre, er det helt naturligt at også handicappede og psykisksyge og andre gruppe i vores kommune, som har brug for støtte, har min interesse. Uanset en hvilken gruppe man befinder sig, så har alle brug for at blive mødt med ordentlighed og spørgsmålet om: Hvad kan jeg hjælpe dig med? Så kan vi sammen finde ud af hvilke af mine, kommunes og borgerens egne ressourcer vi kan sætte i spil. Men alle har brug for at blive mødt med ordentlighed.

En fortsat udvikling af vores erhvervsliv er vigtigt for vores kommune. Så vi med spændende arbejdspladser kan trække nye borgere til og at de måske endda også til bosætte sig i vores område. Så vi skal gøre os tilgængelig for erhvervslivet og nye iværksættere som kan holde driften af vores erhvervsliv i gang.

Hvad laver jeg så i min fritid. Det er der hvor børnene og de unge bliver sat i spil. Det er ikke noget mere berigende at se de børn og unge udvikle sig. Da man ikke kan arbejde med det hele, har jeg fyldt mit fritidsliv op med den del. Så min indsats for de unge er at være en stor del af foreningslivet. Vi har Grænsehallerne i vores område som er af stor betydning for vores område. Det vil jeg fortsat være en aktiv det af, ligesom jeg er med i hovedforeningen af vores lokale idrætsforening BOV IF. Det er ikke alle børn og unge som har det godt. Men det er i foreningslivet jeg kan yde en indsats. Jeg kan være med til at give dem nogle succesoplevelser, være med til at vise dem vej i det rigtige retning. Være en nærværende voksen og sætte mig selv i spil. Være med til at skabe en god integration for vores ny danskere, som ikke kender foreningslivet. Samt støtte nye tiltag som er kommet de sidste år, eksempelvis e-Sport. Foreningsliv er ikke kun håndbold og fodbold, det er først og fremmest et fællesskab, uanset hvilken interesse man har.

Jeg har været med i byrådet før, så jeg ved hvad det indebærer og er klar til at tage arbejdet på mig igen. Alt dette kan jeg kun brænde for, fordi jeg har en dejlig familie som støtter op og ligeledes deler mange af mine interesser. Uden deres støtte og uden vores store sammenhold, var det ikke muligt for mig at være det for andre, som jeg gerne vil være. Så jeg har stor respekt og er meget taknemmelig for at de altid bakker op og også en gang imellem holder igen. Jeg har så meget jeg gerne vil være en del af og sætte præg på. Så størst af alt, er kærligheden til min familie, som giver mig plads til at være en aktiv del af samfundet.

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune