Christian Panbo

Et af de første mennesker jeg mødte i Aabenraa var ildsjælen Gunnar Petersen. Han fik mig ind i politik, hvor jeg blev valgt til byrådet i januar 2002.

Ganske kort vil jeg nævne, jeg har enkelte af de vigtigste politiske tiltag udført:

* Arena Aabenraa satte jeg på dagsordenen i et kulturudvalgsmøde. Arenaen blev bygget og indviet i 2017.

* Arwos har nu åbne generalforsamlinger. Da jeg kom i Arwos bestyrelse, var Arwos et helt lukket selskab, ingen adgang for borgerne, ingen generalforsamling og masser af kritik. Jeg henvendte mig til borgmesteren og sagde, at hvis han ikke ville være med til at åbne Arwos generalforsamling for borgerne, så ville jeg på en eller anden måde sørge for det. Få måneder efter havde vi den første åbne offentlige generalforsamling i Arwos.

* I 2015 startede min politiske kamp for Fjordskolens forbliven i Aabenraa. Fjordskolen med 250 elever med særlige behov ønskede Venstre, DF og Slesvigsk Parti at flytte ned til Kruså i en gammel skole fra 1962. Mine egne akter i denne sag fylder 300 A4 sider. Børnene blev tabere i denne sag, for skolen blev flyttet og nu har både børn og pædagoger m.fl. indeklimaproblemer.

 

Mit navn er Christian Panbo. Her er en lille del af min historie, arbejdsliv og politik

Jeg er udlært tømrer i mine forældres byggefirma i Højen syd for Vejle, hvor de producerede huse i træ. Jeg skulle have overtaget firmaet, men efter min fars bortgang ved en ulykke i 1982 ændrede tingene sig. Disse ændringer og splid holdt jeg til i 10 år indtil jeg i 1992 var nødsaget til at opsige mit job.

Jeg startede så mit eget firma med at bygge individuelle bæredygtige træhuse. I 1993 havde jeg sparet så mange penge sammen, at jeg kunne købe en byggegrund i Aabenraa. Jeg valgte Aabenraa på grund af Birgit, den sønderjyske historie, skovene, kort transport sydpå med motorvejen som nabo samt cafe Bonnich.

Jeg er taknemlig over det liv, som samfundet har været med til at give mig. Derfor vil jeg gerne give samfundet noget tilbage. I 23 år har Birgit og jeg inviteret 600-750 handicappede, enlige og ældre til en gratis koncert i Sønderjyllandshallen, hvor mange frivillige har hjulpet til. Uden frivillige kunne kommunen ikke præstere alle de tiltag, som den gør. Endvidere er jeg hovedsponsor for Aabenraa Brass Band.

Mine nuværende og fremtidige politiske ønsker og mål er blandt andet:

* at få bygget et bæredygtigt akustikrigtigt Musikkens Hus gerne tæt på Sønderjyllandshallen i Aabenraa. Det skal være til glæde, arbejde, træning for omkring 800 borgere, der har musik, sang, kor, bands mv som interesse. Vi har indtil nu bygget nye skoler, givet idrætten sin egen arena og morgenbadere sine egne faciliteter samt utallige kilometer cykelsti, så nu er det musikkens tur

* at vi sikrer rent drikkevand, hvilket betyder sundhed. Alle skal have lige adgang til rent drikkevand til en betalbar pris. Alle henstilles at tænke/handle med hjertet, når det gælder undergrunden og bevarelse af rent drikkevand

* at der fortsat er pasningsgaranti for vuggestue- og børnehavebørn

* at alle skal have adgang til vacciner og effektiv medicin, som vi har råd til at købe

* at der skal være adgang til gratis uddannelse for alle, herunder også fokus på håndværksuddannelser samt fokus på iværksætteri

* at der fokuseres bæredygtig energiforsyning, der er til at betale. Primært skal den rene energi komme fra vindmøller på vand. Det betyder, at vi passer på naturens ressourcer, som er de vigtigste vi har og som vi og de kommende generationer er afhængige af.

* at der ikke drives rovdrift på livet i vores fjorde og have, fordi fangsten af fisk giver mad til ca 3 milliarder mennesker. Forureningen af havene med plastik og olieudslip mv skal bringes til ophør.

* at ildsjæle og frivillige i landområder og byer fortsat vil yde indsatser i og for lokalområdernes ve og vel. De gør påskønnelsesværdig forskel for kommunen

* at vi bedømmes på vores behandling af de mennesker, der har behov for hjælp

STEM PERSONLIGT PÅ CHRISTIAN P ANBO

Jeg har livserfaring, erhvervserfaring, politisk erfaring.

Christian Panbo – Tlf. 7462 6674 cp@aabenraa.dk

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune