Borgmesterkandidat Erik Uldall Hansen

Mit navn er Erik Uldall Hansen, jeg er 57 år gammel, er gift med Susanne og sammen har vi Mathilde på 13 år.

Jeg er uddannet smed, men har arbejdet inden for idrætsbrancen i 26 år.

Jeg har interesseret mig for politik, siden jeg var ung, været med i DSU og været medlem af socialdemokratiet i 37 år.

Jeg er i gang med min anden periode i byrådet og denne periode sidder jeg i økonomiudvalget og i Vækstudvalget for land og by.

Jeg stiller op som borgmester fordi, jeg vil have demokratiet tilbage i Aabenraa.

Jeg stiller op fordi, vi skal have styrket fællesskabet, og tilliden til det politiske styre.
Efter snart snart otte år med et Venstrestyret flertal ved roret, er tilliden hos mange borgere på et lavpunkt. Det skal vi have lavet om på og det kræver en ny mand ved roret. For der ER en forskel – hele den liberale grundtanke er jo, at enhver er sig selv nærmest, lige som den socialdemokratiske er, at vi løfter i fællesskab. Så derfor kommer det nok ikke som den store overraskelse for nogen, at der er en hel del, jeg vil lave om, og en hel del jeg vil gøre anderledes.

Det her er et valg – og vi har noget at vælge mellem – et valg om vores fremtid og det Aabenraa, vi vil bo, leve, arbejde, uddanne os og drive virksomhed i.
Der har igennem de seneste syv-otte år været alt for mange sager, vi ikke er tjent med. Sager hvor borgere ikke er blevet hørt, hvor medarbejdere har fået mundkurv på, hvor snævre interesser er blevet tjent, og hvor de demokratiske processer er blevet trådt på. I de år, der er gået, er Rådhuset kommet alt for langt væk fra borgerne, fra vores hverdag og fra vores lokalsamfund i både landdistrikter og byer.
Derfor er det på tide, at borgmesterkontoret bliver givet tilbage til borgerne, for det er retmæssigt deres.

Det er en stor opgave, der venter os, og det er en opgave, hvor jeg vil gå forrest. Ikke som chef, der dikterer, bestemmer og helt alene vide, men som en leder der sætter retning og en leder der lytter for at få alle med.

Jeg kommer ikke for at klippe snore – det har aldrig interesseret mig. Snore skal enten klippes af dem, der har trukket læsset, af de ildsjæle, hvis indsats og hjerteblod har båret en sag igennem, eller af de mennesker, som får glæde af det nye vi skal skabe sammen.
Jeg kommer heller ikke for at færdes på de bonede gulve og være vennernes ven, for i mit verdensbillede, kan det aldrig blive en kvalifikation i sig selv. Men jeg kommer for at smøge ærmerne op og være borgernes tillidsmand – og jeg kommer for at sætte handling bag ordene.
Jeg kommer for at styrke de mange – ikke for at tjene de få.
Jeg kommer for at ændre det, der ikke bør stå, og jeg kommer for at sikre et stærkere og på alle måder mere bæredygtigt Aabenraa.

Som borgmester vil jeg stille mig i spidsen for, at vi sammen skaber en anden kommune. En grønnere og mere demokratisk kommune. En kommune hvor ALLE ER MED og ingen er efterladt.
En kommune hvor vi tør sige det højt, når noget ikke er godt nok, og så derefter lave det om. Vi skal turde være ambitiøse, turde stile højere og klogere, og vi starter med at hæve barren for fællesskab, for nærhed og for samarbejde.

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune