Dorrit Knudsen

Kære Alle

Til november er der kommunalvalg igen, og jeg har nu siddet i byrådet i næsten 4 år.

Det har været og er stadig utroligt spændende, lærerigt og udfordrende.

Jeg har været med til at sætte et socialdemokratisk aftryk på virkelig mange vigtige beslutninger, både i byrådet og i de 2 politiske udvalg hvor jeg sidder, nemlig i Social- og sundhedsudvalget og i Arbejdsmarkedsudvalget. Jeg håber at jeg får mulighed for at fortsætte arbejde i begge udvalg for der er stadig meget at tage fat på.

Jeg tror på at Erik bliver vores kommende borgmester og at vi med et rødt flertal ikke kun i byrådet men også i de politiske udvalg, og derved får vi større mulighed for at sætte en socialdemokratisk retning. 

For mig handler det først og fremmest om mennesker – og at vi skal skabe lige muligheder for at ALLE kan komme med. Det afspejler sig også i mine vigtigeste mærkesager:

Lige muligheder for alle
For at kunne give det, skal vi behandle alle forskelligt, fordi vi har forskellige forudsætninger og kompetencer, og det må aldrig være afgørende for, om vi har lige muligheder.

Vores børn
Vi skal fortsætte med at investere i børnene, vores børn er vores allesammens fremtid, og det betaler sig at investere i børnene ikke mindst på den menneskelige konto – hvor livskvalitet, omsorg, tryghed og nærvær skal stå øverst.

 

De unge mennesker
Særligt overfor de unge mennesker som har “ondt i livet”, kan vi ikke være andet bekendt end at give dem den hjælp de råber på. Alt for mange unge mennesker er ensomme, følger sig uden for fællesskabet, har psykiske udfordringer og føler sig ikke gode nok. Derfor skal vi investere endnu mere i tidlig forebyggelse og i ungeindsatsen.

Ældreomsorg og ældrepleje
Står højt på min liste – hvor nøglebegreberne er værdighed, omsorg og tryghed. Vi har super dygtige og kompetente medarbejdere som hver eneste dag går på arbejde og giver vores ældre alt det de kan, men de løber stærkt – alt for stærkt. Jeg vil fortsat kæmpe for, mere tid til at give vores ældre medborgere den trygge og omsorgsfulde pleje som de fortjener.

Handicappede
Uanset om et menneske er psykisk eller fysisk handicappet så skal vi som kommune give dem den rette hjælp til den rette tid. Der er ekstrem meget lovgivning som skal overholdes, men vi skal fortsat kæmpe for, at gøre det bedst muligt ud fra gældende lovgivning. Og jeg vil fortsat kæmpe for at handicapområdet – på samme måde som børn- og ældreområdet, får tilført økonomi ud fra hvor mange handicappede der er i kommunen, og ikke som i dag, hvor der aldrig er penge nok.

Forebyggelse
Vi kan ikke forebygge for meget, hverken når det handler om social arv, sundhed, livsstilssygdomme, trafikudfordringer, natur og miljø eller andre udfordringer.

Forebyggelse er for mig noget af det aller vigtigeste og det skal ske så tidligt som muligt.

Bæredygtighed
For mig handler Bæredygtighed ikke kun om, miljø, klima, biodiversitet og økonomi, det handler det også om, men Bæredygtighed handler i den grad også om mennesker, om social bæredygtighed, livskvalitet, arbejdsmiljø og trivsel.

Vi skylder hinanden at tænke bæredygtighed ind i alle beslutninger.

Mine politiske holdninger og min tilgang, vil fortsat være udgangspunktet i alle de politiske beslutninger jeg er en del af, og jeg vil kæmpe alt hvad jeg kan, for at påvirke enhver beslutning i den retning.

Jeg er uddannet pædagog og har arbejdet i 0-5 års institutioner i 12 år, før det var jeg kommunal dagplejer i 5 år og er nu på 6` år valgt som Fællestillidsrepræsentant (FTR) for alle pædagogerne i Aabenraa Kommunes skoler og daginstitutioner, jeg er dels ansat af min fagforening BUPL og af Aabenraa kommune.

Jeg er 53 år mor til 5 i alderen 20-34 år, hvor det nu kun er den yngste som bor hjemme. Jeg er bedstemor til 3 piger på 3, 10 og næsten 12 år – til november kan Jan og jeg fejre sølvbryllup, vi bor i et af boligforeningens rækkehuse på Farversmøllevej i Aabenraa – hvor vi har boet de sidste 16 år og stadig er rigtig glade for at bo.

Du kan kontakte mig på Facebook: “Dorrit Knudsen i Aabenraa Byråd”, på mail: dmvk@aabenraa.dk og på mobil 27219567

Mange hilsner fra

Dorrit Knudsen

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune