Aabenraa kredsen besøgte Christiansborg

Turen startede for de deltagende med en meget tidlig afgang fra p-pladsen ved IBC lørdag morgen. Der var smurt morgenboller og rigeligt med kaffe på kanden. Efter tre timer sluttede busturen ved restaurant Karla på Dantes Plads i København. Her blev der i fællesskab spist en tidlig frokost, så vi havde noget at stå imod med.

Herfra gik vi over Frederiksholms Kanal og ind på Ridebanen ved Christiansborg, stedet for det perfekte gruppebillede. Første kulturelle indslag på turen var De Kongelige Gemakker, hvor gobelinerne hænger. Imens gik jeg i forvejen til Folketinget for at lave kaffe og gøre det hyggeligt i det socialdemokratiske gruppeværelse. Her blev der linet op med Danmarks bedste romkugler, lokal Aabenraa-kaffe, solæg og en lille snaps.

Aabenraa Kredsen ved Ridebanen bag ved Christiansborg

Til selve omvisningen, som man kalder en rundvisning i Folketinget, havde jeg fået hjælp af Benny Engelbrecht fra Sønderborg-kredsen, og tilbudt Jesper Petersen fra Haderslev- kredsen samme mulighed, som dog var forhindret af familieærinde – hvilket jeg også havde prioriteret i hans sted. 

Burde du ikke have spurgt nogle MF’ere fra andre storkredse, tænker du måske, altså nogle politikere som ikke fremgår af stemmesedlen i Sydjyllands Storkreds og ikke høster henholdsvis 4. og 5. flest personlige stemmer i Aabenraa med  875 til Benny og 761 til Jesper?

Det korte svar er jo! Og andre ville helt sikkert have gjort det anderledes end jeg.

Men fokus for dagen var ikke stemmemaksimering, men at gøre mit til at give kredsens medlemmer den bedst mulige oplevelse og tur til Christiansborg. Og derfor havde jeg rakt ud til de andre sønderjysk-valgte socialdemokrater. Da det trods alt for kredsmedlemmerne giver mere mening end en fra Nordjylland og Lolland-Falster, bare for at nævne et par vilkårlige eksempler.

Vi havde en fantastisk dag. Vi så blandt meget andet selvfølgelig “det sønderjyske vindue” i Vandrehallen ved Landstingssalen, maleriet af H.P.Hanssen som hænger ved grundlovsmontrerne og erhvervsudvalgets værelse med alle afstemningsplakaterne på 2. sal. Så egentlig en perfekt start på påsken.

Jeg bor og lever i min kreds og storkreds, og hvem der ellers gør det, kunne vi læse i forrige uges JydskeVestkysten. Slående er det dog, at Aabenraa Kommune som eneste kreds i Sønderjylland ingen repræsentation har, andet end en vikar i ny og næ. Og ærligt talt, så vinder vi desværre ingenting på den lange bane ved det. Slet ingen elevatorer eller anden lokal fokus.

Vejen til en fast plads er dog ikke ligetil, når man ikke har knive på albuerne. Men vigtigst er det, at I husker at stemme personligt på den, I tror repræsenterer jer og jeres landsdel bedst – og krydset skal sættes ved personnavnet, ikke ved listen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune