KL’S BØRN OG UNGE TOPMØDE

De sidste to dage har jeg tilbragt i Ålborg sammen med 1500 andre lokalpolitikere og embedsmænd.
Som Sigge Winther Nielsen siger det, så står vi i dag tilbage med “de vilde” problemer. Vi har ikke formået at bryde den sociale arv og alt for mange af vores unge gennemfører stadig ikke grundskolen – og det er ikke godt nok.
Jeg blev på topmødet bekræftet i, at det vi plejer at gøre, ikke virker. Vi kan ikke justerer os til de grundlæggende forandringer som er nødvendige.
Så der skal noget andet til. Og som jeg nævnte på byrådsmødet i april, mener jeg vi er nødt til at berede os på, at skulle kigge på skolestrukturen i Aabenraa kommune. Både almenområdet, specialrækkerne og Fjordskolen under et! Og med fordel passe det ind med “sammen og skolen”-udspillet fra Christiansborg.
Blot et af mange fakta-eksempler fra topmødet er, at børn med forældre med ingen og lav uddannelse klarer sig dårligere end børn med forældre med en længere videregående uddannelse. Og det er ikke kun faglig, men også socialt, kriminalitet, arbejde, osv.
Det er da logisk kunne man mene.
Men lige præcis det modsatte var hensigten med velfærdssamfundet og folkeskolen. For målet var og er stadigvæk i dag, at alle børn, uanset sine forældres forudsætninger og hvor man bor – skal have samme og lige muligheder for at vokse og udvikle sig fagligt, personligt og socialt.
Det er bare stadig ikke tilfældet, viser alt forskning på området.
Så lige nu løfter vi stadig alle andre, end de børn som reelt har det største behov for det – og samfundsøkonomisk måske også vil skabe den største gevinst.
Jeg har fået meget at tænke over…
Tak for det 🙏🏻 og tak for et par gode dage.
KH
Theis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune