GRÆNSEKONTROL

I min 1.maj-tale fra 2020 skrev jeg følgende – “Vi har endda brilleret med at sætte en kile imellem familier som lever på tværs af landegrænser – grænser som for mange sønderjyder ikke eksistere i hverdagen. Og som Aabenraa-dreng er Flensborg lige så meget min by, som Sønderborg er det – Grænsen er imaginær. Grænsen er symbolsk i min hverdag. selv sproget er flydende hen over grænsen. I Danmark hører jeg tysk, i Schleswig hører jeg dansk.
Grænsen skal åbnes. Vi er ikke dem og os, vi er Sønderjyder… Vi er kulminationen af 100års fremmedgørelse og konflikter.
Og i folketinget kunne Sønderjyden i mig, ikke lade være med, meget mod sædvane, at stille spørgsmål til daværende integrations- og flygtningeminister Mattias Tesfaye under et Europaudvalgsmøde, om EU-kommissionens forslåede ændringer til Grænsekodekset. Jeg er spændt på hvor det ender og jeg håber og tror, at fornuften vil sejre. Så vi kan komme symbolpolitikken ved grænserne, til livs.
Vi skal have kontrol! Men jeg mener at vi skal føre en klog, højteknologisk og effektiv, usynlig kontrol – baseret på grænseoverskridende samarbejde – ved den dansk/tyske-grænse, som ikke er til gene for områdets beboere og grænsependlere.
God dag
KH
Theis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 Socialdemokratiet Aabenraa Kommune